El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha visitat aquest dilluns el CEPA Camp Rodó de Palma amb motiu de l’inici de curs dels centres d’adults.

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, ha visitat aquest dilluns el CEPA Camp Rodó de Palma amb motiu de l’inici de curs dels centres d’adults.

Durant el transcurs de la seva visita, el conseller ha manifestat que la seva Conselleria “aposta per l’aprenentatge al llarg de la vida com una eina essencial per a millorar l’educació de les persones adultes a Balears”.

Els centres d’educació de persones adultes (CEPA) ofereixen a les persones adultes la possibilitat d’adquirir, actualitzar, completar o ampliar coneixements i aptituds per al seu desenvolupament personal i professional. Actualment, Balears disposa de 18 centres, 14 dels quals estan situats a Mallorca, dos a les Pitiüses i dues a Menorca.

Quant a l’oferta formativa, els CEPA ofereixen educació secundària per a persones adultes (ESPA), ensenyaments inicials, preparacions de proves d’accés de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, preparació d’accés a la UIB per a majors de 25 anys i preparació de proves lliures d’ESO. També es pot trobar oferta formativa d’idiomes i cursos d’informàtica, entre altres.

L’actual CEPA Camp Rodó de Palma, situat a la barriada del mateix nom, es va crear oficialment en 1999, encara que va iniciar les seves activitats el setembre de 1989 en l’actual edifici de l’Escola Annexa.

Amb 1.453 alumnes durant el curs 2016-2017, el CEPA és un dels centres d’educació de persones adultes més consolidats de les Illes i compta amb una oferta formativa amplia, oferint ensenyaments inicials, educació secundària per a persones adultes (ESPA), preparació de la prova d’accés a cicles formatius de grau superior, preparació de la prova d’accés a la UIB per a majors de 25 anys i cursos diversos, entre els quals els d’idiomes i informàtica.